«Смачний» гід: їжа не лише, щоб жити! Відень, Австрія

Відень, Австрія

Зняти з себе картуз туриста, та приміряти капелюшок «корінного жителя» допоможе… сендвіч з супермаркету, якщо їм частувати в правильному місці! У Європі все доволі дороге, тому треба шукати «нішеві» місця.
– Відень – просто неймовірно гарне і чисте місто. Але туристу варто зійти з головних вулиць і пройтися маленькими сусідніми вуличками. Там також можна знайти гарні місця для перекусу, де здебільшого ціни нижчі, ніж в історичному центрі, – це порадила мені, звісно, моя люба подруга Інна. – Особливість національної австрійської кухні полягає в тому, що їй властива простота в приготуванні. Тому популярною є локшина з сиром, шматочками шинки і яйцем. Настільки нехитра страва може бути приготована сотнями різних способів і викликати у мандрівників шквал позитивних емоцій. Раджу спробувати Віденський шніцель – найвідоміша у світі національна страва Австрії. Готують її зі свіжої телятини. Вартість 15 EUR за порцію.
Австрійські кав’ярні відомі тим, що пропонують своїм відвідувачам можливість у затишній атмосфері почитати книжку, поспілкуватися і пограти в різні ігри. Як розповіла подруга, (а як же без неї?), там можна замовити велику чашку кави з молоком – Гроссер, маленьку чашечку кави з молоком – Кляйнер Браунер, чашку чорної кави – Шварцер, чашку кави зі збитими вершками – меланж.
Також австрійці пишаються своїми виноробами. Австрійські вина мають ніжний фруктовий смак. А найпопулярнішими є «Грюнер Вельтліннер», «Мюллер тургау» і «Хойрігер». Тож під кінець дня у Відні обов’язково навідайтеся до місцевого супермаркету. Купіть хороше біле або рожеве вино із сиром та багетом і вирушайте на пікнік в міський парк. Там можна зустріти чимало містян, які, як і ви, просто відпочиватимуть і насолоджуватимуться краєвидами.

Далі буде…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x