«Смачний» гід: їжа не лише, щоб жити! Берлін, Німеччина

З чим у вас асоціюється німецька національна кухня? У мене – це домінування м’ясних страв. Зголоднілих туристів у Берліні вітає знаменитий берлінський «ковбасник». Його володіння, що на центральній вулиці Chausseestraße, мабуть вважають одним із кращих кафе-бістро Берліна. Великі порції, приємні ціни, привітний прийом і апетитні класичні Currywurst (німецькі сосиски, приготовані на грилі і рясно политі соусом каррі) залишать незабутні враження. Крім того, у холодні дні в кафе можна замовити типовий прусський суп з фрикадельками, горохом і сочевицею. Зі слів господаря закладу, рецепт належав ще його прапрабабусі.

Невід’ємна традиційна страва, яку б також радила спробувати, – знаменитий тушкований Зауеркраут (з капустою). Німці навіть говорять: «Leb wohl, ess Kohl», що означає «живіть добре, їжте капусту». А тим, хто шукає щось незвичне, пропоную гігантські пельмені Maultaschen. Це зварені в яловичому бульйоні конвертики з тіста з начинкою із подрібненого м’яса, сала, шинки, шпинату, мускату, майорану і петрушки. Дуже смачно!

Щодо десертів, то популярні німецькі солодкі страви не можна уявити без штоллену. Історія випічки з горіхами, марципаном, родзинками, цукатами і прянощами корінням ще з 1474 року. Тоді в саксонської християнської лікарні Св. Варфоломія вперше за святковим столом запропонували спробувати різдвяний хліб з борошна, води і дріжджів. Століттями німці вдосконалювали улюблену різдвяну страву. Тепер ця страва потрапила до списку must eat всіх туристів.

Ще один смачний десерт – штройзелем. Це апетитний пиріг, приготований на основі пісочного тіста, з додаванням фруктів і вершків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x