На Черкащині готуються до об’єднання трьох диспансерів

На Черкащині готуються до об’єднання трьох диспансерів

Об’єднати три диспансери планують у Черкаській області. Йдеться про шкірно-венерологічний, наркологічний та психоневрологічний. Перспективи такого об’єднання обговорили під час наради голова обласної ради Анатолій Підгорний, представники ОВА та директори комунальних закладів.

− Наше основне завдання − зберегти надання послуг для населення, які забезпечують ці заклади. На сьогодні бачимо, що три диспансери фактично випадають зі спроможної мережі закладів охорони здоров’я й обласний бюджет їх не зможе повністю утримувати. Тому зібрав спільну нараду, аби почути думки безпосередньо керівників підприємств, ОВА та профільного управління. До засідання сесії маємо напрацювати спільну позицію, яка влаштовуватиме всіх учасників і дозволить закладам безперешкодно надавати якісні послуги черкащанам, − зазначив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Також Анатолій Вікторович наголосив, що таке об’єднання є вимогою часу, реформування необхідне, адже важливо зберегти всі три служби та покращувати надання послуг для населення.

Виконувачка обов’язків директора КНП «Черкаський обласний шкірно-венерологічний диспансер ЧОР» Марина Мариноха зауважила, що колектив закладу не проти об’єднання. Адже в них нині ситуація найскладніша. Диспансер не має власного приміщення, а лише орендують площу й скоро спливає термін такого договору.

− Ураховуючи вимоги НСЗУ, ми не можемо зараз їй відповідати. Та нагальна проблема в тому, що в нас завершуються договір про оренду приміщення, де ми зараз перебуваємо. Це, своєю чергою, теж унеможливлює на сьогодні підписання контрактів із Національною службою здоров’я України. Маленькі заклади взагалі не зможуть відповідати вимогам НСЗУ. Тож логічно, що варто створювати великий заклад, який відповідатиме всім вимогам. І тоді дерматологічна служба, у вигляді служби чи відділення, буде збережена та зможемо укласти контракти із НСЗУ. Якщо ж ми не контрактуємося, то служби або ж не буде, або вона функціонуватиме за кошти обласного бюджету, − пояснила пані Марина.

Керівники наркологічного та психоневрологічного диспансерів також зауважили, що об’єднання буде вдалим рішенням. У такому разі вони не дублюватимуть деякі функції одне одного, вдасться сконцентрувати пацієнтів в одному місці й надавати якісну допомогу та відповідно успішно законтрактуватися з НСЗУ.

Надалі фахівці управління охорони здоров’я Черкаської ОВА прораховуватимуть економічні показники такого об’єднання, аби новий заклад справді був спроможний і мав відповідний спектр послуг.

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Галина

Об’єднання я це шлях до зникнення. Не буде жодної зі служб. Хіба після окупації частини території і знищення лікарень, відсутності доступу до них стало менше хворих цих напрямків? А ми в ці що є скорочуєм. Немає грошей не значить, що немає хворих.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x