Які соки є корисними?

Які соки є корисними?

Часто чую це питання від своїх клієнтів та читачів. І відповідь, зазвичай, викликає здивування. Ніякі. Так, знаю, що це звучить досить дивно. Бо давно нам прищепили ідею про користь соків. Тому ми впевнено купуємо «корисний» сік дитині замість шкідливого газованого напою.

 

Наука проти реклами:

В більшості пакетованих соків взагалі немає вітамінів. Вони готуються при високих температурах для подальшого зберігання. І вітаміни гинуть.

 

В більшості соків додають цукор. І навіть, якщо на упаковці написано: «Не містить цукор», то подивіться склад. Ви побачите там немало фруктози, що для нашого організму той самий цукор. Фруктоза і її вплив − це взагалі окрема велика тема.

 

Уявімо ідеальну ситуацію: ви вирішили випити склянку свіжовичавленого соку. Здається, що може бути краще. Але ж ні. Зараз поясню. В одному середньому плоді досить багато фруктози. А ми з вами вже знаємо, що для нашого організму це − той самий цукор. Природа створила плід таким чином, щоб та фруктоза потрапила в наш організм у супроводі клітковини (м’якоть плоду) шляхом жування. По-перше, фруктози не потрапить занадто багато, бо ми за раз можемо з’їсти 1−2 плоди. По-друге, клітковина допомагає фруктозі завоюватись поступово, не викликаючи різкий стрибок інсуліну. Але ж, розумна людина навчилась вивільняти ту фруктозу із м’якоті. Ви бачили скільки плодів потрібно, щоб начавити склянку соку? Тепер розумієте який це концентрований розчин фруктози (цукру) для організму? Висновки: якщо вже хочеться саме соку, то пийте овочеві. Наприклад, із бурячка, капусти і огірка. Але такий рецепт, зазвичай, не викликає бажання пити сік.

Будьте здорові та свідомі!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x